Deittailu koronan aikana

Deittailu on aina melko mutkikasta. Kiireisessä arjessa on toisinaan vaikea kohdata sellaisia henkilöitä, joiden kanssa kemiat kohtaisivat. Korona toi asiaan vielä monenlaisia lisähaasteita. Koronapandemia muutti koko maailman ja sulki yhteiskunnan pitkäksi aikaa. Kun ihmisiä ei voinut tavata ravintoloissa ja baareissa, toiminta siirtyi lähes kokonaan verkkoon.

Vuosi 2020 oli deittisovellus Tinderin historian vilkkain vuosi. Koronapandemia lisäsi monien yksinäisyyttä, joten juttuseuran etsiminen tuli entistä ajankohtaisemmaksi. Monet ovat kokeneet pandemian tehneen deittikulttuurista syvällisempää, sillä muutokset ja kriisit ovat saaneet monet miettimään syvällisemmin sitä, mitä elämältä ja tulevalta kumppaniltaan haluavat. Moni kaipaa elämään lisää myötätuntoa ja pehmeitä arvoja. 

Pandemia on myös aiheuttanut jakaumia ihmisten keskuudessa. Ihmiset arvioivat toisiaan deittimaailmassa sen mukaan, miten he suhtautuvat koronarajoituksiin. Maskin käyttö ja rokotukset aiheuttavat ihmisissä voimakkaita mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin, ja näihin asioihin eri tavalla suhtautuvan henkilön kanssa on vaikea aloittaa suhdetta. 

Treffit videoyhteydellä

Korona arkipäiväisti sen, että treffit sovitaan johonkin videopalveluun, esimerkiksi Zoomiin. Tinderin tilastojen mukaan jopa puolet sen käyttäjistä vuonna 2020 kokeili videotreffejä. Tämä ei toki ole täysin uusi ilmiö, sillä jo ennen videopalveluita monet tutustuivat mieluiten ensin puhelimessa tai kirjeitse ennen livetapaamista.

Monen asiantuntijan mukaan korona on todennäköisesti muuttanut deittikulttuuria pysyvästi. Deittisovellukset vahvistavat asemaansa entisestään kun yhteiskunta digitalisoituu entistä vahvemmin. Tuntemattoman ihmisen tapaaminen videoyhteydellä tapaaminen on turvallista ja rentoa.

Parhaat deittisovellukset

Tinder on tämän hetken tunnetuin seuranhakusovellus. 

Tinderiin luodaan oma profiili, johon voi ladata edustavan kuvan itsestään ja kirjoittaa tekstiosioon kiinnostavan esittelytekstin. Tämän jälkeen sinulle esitellään muiden profiileja. Jos henkilö vaikuttaa kiinnostavalta, voit swaipata oikealle. Jos hänkin on kiinnostunut sinusta, muodostuu match, ja pääsette keskustelemaan toistenne kanssa. 

Tinder on helppokäyttöinen ja selkeä sovellus, jonka käyttö on ilmaista. Maksullisella versiolla saa käyttöönsä muutamia lisäominaisuuksia.

Bumble on saman tyyppinen kuin Tinder, mutta siinä on laajemmat hakukriteerit. Deittiseuran lisäksi voit etsiä uusia ystäviä tai työkontakteja. 

Bumblessa vain nainen voi aloittaa keskustelun, mikä vähentää nettihäirintää. Matchin jälkeen naisella on 24 tuntia aikaa aloittaa keskustelu.

Myös Bumble on maksuton sovellus, jonka maksullisessa versiossa on tarjolla lisäominaisuuksia. 

Eliittikumppani toimii sekä selaimessa että sovelluksessa. Eliittikumppanin idea perustuu laajaan persoonallisuustestiin, minkä jälkeen järjestelmä pystyy tarjoamaan juuri sinulle sopivia deittejä. 

Maksuton versio tarjoaa perusominaisuudet, maksullisessa versiossa on muun muassa rajaton viestintämahdollisuus. 

Happn tarjoaa perinteisen deittisovelluksen hauskalla twistillä. Oletko joskus törmännyt kadulla mielenkiintoisen tuntuiseen ihmiseen, jonka haluaisit tavata uudestaan? Happn-sovelluksella tämä on periaatteessa mahdollista. Sovellus tarjoaa sinulle sellaisia käyttäjiä, joiden kanssa olet ollut samassa paikassa 250 metrin säteellä. Karttanäkymä kertoi, kuinka moneen ihmiseen olet missäkin törmännyt.

OkCupid on swaippailuineen ja matcheineen samanlainen kuin Tinder, mutta lisäominaisuutena on kevyt persoonallisuustesti, jonka ansiosta sovellus tarjoaa täsmällisempiä ehdokkaita. Kysymyksissä selviää, millaista ja kuinka pitkää suhdetta haet, onko uskonnolla mielestäsi merkitystä, mikä on sinun mielestäsi romanttista ja niin edelleen.

Sekä Hapnn että OkCupid ovat muiden deittisovellusten tapaan maksuttomia, ja tarjolla molemmissa on maksullinen versio lisäominaisuuksilla.

Nykyisestä laajasta valikoimasta voit löytää juuri sinulle parhaat deitit ja deittisivustot.

Parhaat vinkit deittiprofiilin luomiseen

Kaunis tyttö

Profiilissa kannattaa kertoa rehellisesti ja selkeästi, millaista seuraa on hakemassa. Näin säästyy jankkaamiselta ja väärinkäsityksiltä.

Kerro myös, mitä toivot kumppanilta. Liian tarkka listaus ei tietenkään kannata, mutta jos on joitain kynnyskysymyksiä, kuten lapsirakkaus tai tupakoimattomuus, ne kannattaa ilmoittaa. 

Kerro itsestäsi rehellisesti, mutta positiiviseen sävyyn. Jos sinulla on erikoisempia kiinnostuksen kohteita, ne kannattaa mainita, sillä ne saavat sinut erottumaan muista. Kaikki tykkäävät kävelylenkeistä ja matkustelusta.

Muista, ettei sinun tarvitse miellyttää kaikkia. Pelkkä tykkäysten kerääminen voi olla hauskaa, mutta jos etsit pidempiaikaista seuraa, yksi tykkäys oikeanlaiselta henkilöltä riittää.

Valitse profiilikuvaksi selkeä kasvokuva. Muihin kuviin voit lisätä kokovartalokuvan ja kuvia, jotka kertovat persoonastasi, elämästäsi ja kiinnostuksenkohteistasi.

Muista myös pitää hauskaa! Vaikka kumppanin etsiminen voi tuntua toisinaan totiselta hommalta, muista nauttia myös matkasta. Tapaat todennäköisesti kiinnostavia henkilöitä ja opit lisää itsestäsi ja ihmisyydestä.

Korona on opettanut sen, että elämä on arvaamatonta. Onneksi välillä eteen tulee iloisiakin yllätyksiä. Ehkäpä Se Oikea odottaa jo aivan kulman takana!