Oli aika, jolloin lainaa sai vain pankista ja panttilainaamosta – tai läheisiltä. Lainan saaminen edellytti paikan päällä käymistä. Pankinjohtajan edessä piti olla nöyrää poikaa (tai tyttöä). Laina saattoi jäädä saamatta, jos pankinjohtaja ei vakuuttunut hakijan luotettavuudesta. Jos tunsi pankinjohtajan entuudestaan tai sai jonkun puhumaan puolestaan, oli lainan saaminen astetta todennäköisempää.

Panttilainaamostakin saattoi joutua palaamaan tyhjin käsin. Monet venäläiset klassikkokirjailijat olivat kovia uhkapelaajia. Kun tutustumme heidän elämäkertoihinsa, huomaamme, että 1900-luvun alun molemmin puolin panttilainaamoon pystyi viemään niin talvitakin kuin leninginkin. Mitä lähemmäs 2000-lukua tullaan, sitä tarkemmiksi panttilainaamot ovat ruvenneet. Talvitakkia tai kolttua vastaan saa tuskin euroakaan. Pantin on oltava esimerkiksi oikeasti arvokas kello, eikä mikään rantarolex. Lainaa voi saada myös koruja, soittimia, laadukasta viihde-elektroniikkaa, arvopapereita, mitaleita, aseita ja esimerkiksi joitain keräily- ja design-esineitä vastaan.

Tänä päivänä rahoitusta haetaan netissä. Netistä löytyvät niin panttilainaamot, koti- ja ulkomaiset kivijalkapankit, nettipankit kuin muutkin rahoituslaitokset. Valinnanvaraa piisaa, sillä erilaisia lainanantajia on kymmenittäin. Lue tästä ohjeet ja vinkit, ja hae rahoitusta netissä!

Rahoituksen hakeminen netissä on joustavaa

Jos aiot hakea rahoitusta pankkikonttorissa, joudut ajoittamaan vierailusi konttorin aukioloaikojen mukaisesti. Lähimpään konttoriin voi olla tuntien ajomatka, joten rahoituksen järjestäminen voi viedä kokonaisen työpäivän verran.

Cash loans

Paikan päällä asiasi käsitellään ehkä vain alustavasti. Voi mennä pari viikkoakin, ennen kuin saat lainan – jos siis hakemuksesi hyväksytään.

Korona on supistanut mahdollisuuksia kasvokkain tapahtuvaan asiakaspalveluun. Nyt jos koskaan kannattaa opetella käyttämään etäpalveluita! 

Kun haet rahoitusta netissä, et ole riippuvainen ajasta tai paikasta. Olet riippuvainen ainoastaan nettiyhteydestä. Suomessa on erinomaiset nettiyhteydet. Nettiliittymien kuukausihinnat ovat edullisia, ja monissa taloyhtiöissä netti kuuluu vastikkeeseen. Ilmaisen nettiyhteyden löytää esimerkiksi kirjastosta, kauppakeskuksesta tai julkisista liikennevälineistä.

Voit täyttää rahoitushakemuksen vaikka keskellä yötä. Jos kyseessä on ensilaina, se käsitellään ja maksetaan aikaisintaan seuraavana aamuna kello 7 jälkeen. Mikäli olet tekemässä nostoa niin sanotulta limiittitililtä, voit saada lainan tilillesi jo keskellä yötä. 

Jos haet lainaa päivällä, voi se järjestyä niinkin nopeasti kuin kymmenessä minuutissa. Lainahakemuksen täyttämiseen menee korkeintaan 5 minuuttia. Lainahakemukset käsitellään usein automaattisesti, mikä tarkoittaa sitä, että lainapäätös voi tulla jo sekunneissa hakemuksen lähettämisen jälkeen. Jos lainapäätös on myönteinen, voit allekirjoittaa sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi. Laina maksetaan todennäköisesti saman tien. Ainakin siinä tapauksessa, että olet maksanut niin sanotun pikatoimituslisän, voit saada laina tilillesi jo minuuteissa. Varmista kuitenkin, että pankkisi tukee pikasiirtopalvelua. Ainakin S-Pankki on usein poissa laskuista.

Rahoituksen hakeminen netissä auttaa sinua löytämään halvimman lainan

Jos haet rahoitusta vain yhdestä paikasta, et saa tietää, olisiko kilpailija tarjonnut rahoituksen halvemmalla. Kuvitellaan, että olet ostamassa autoa. Autoliikkeen myyjä saattaa tarjota sinulle autorahoitusta ja tuoda asian esiin siinä valossa, että se on edullisin ja helpoin tapa maksaa auto. Malta kuitenkin mielesi. Jopa luottokortin käyttäminen voi tulla edullisemmaksi kuin autorahoitus.

Hae rahoitusta netin avulla, niin löydät halvimman lainan. Ei, sinun ei tarvitse soitella kymmenillä lainantarjoajille tai juosta konttorista konttoriin. Ei, sinun ei tarvitse täytellä kymmeniä hakemuksia. Netin avulla voit kilpailuttaa kymmenet rahoituslaitokset jo muutamassa minuutissa.

Saat useita lainatarjouksia, joista voit valita edullisimman ja joustavimman. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä kilpailutuksen voittaneeseen rahoituslaitokseen ja hoitaa laina-asiat loppuun heidän kanssaan. Sinun ei ehkä tarvitse tehdä muuta kuin painaa ”hyväksy lainatarjous” ja allekirjoittaa esitäytetty sopimus verkkopankkitunnuksillasi. 

Katso täältä myös mitä Vippi Nyt tarjoaa halvinta lainaa etsivälle

Näin lainankilpailuttajat toimivat

Netissä on useita lainankilpailutussivustoja. Ne kaikki toimivat periaatteessa samalla tavalla. Lainankilpailuttajien käyttäminen on ilmaista, sillä ne saavat tulonsa lainalaitoksilta. Lainakilpailuttajan käyttäminen ei myöskään vaikuta saamiisi lainatarjouksiin. Jokainen lainapalvelu tekee riskiarvionsa ja laskee korkotasosi ihan muiden seikkojen perusteella.

Korko

Valitse lainankilpailuttaja, millä on mahdollisimman monta yhteistyökumppania. Niiden joukossa voi olla suomalaisia, ruotsalaisia ja norjalaisia pankkeja, kuten POP-pankki ja Komplett Bank. 

Tee sitten yksi ainut lainahakemus ja jää odottamaan lainatarjouksia. Vaikka ensimmäiset lainatarjoukset olisivat hyviä, malta odottaa sitä, että saat tarjouksen kaikilta kilpailuun osaa ottavilta lainapalveluilta. Vertaile lainatarjouksia ennen kaikkea niiden todellisten vuosikorkojen perusteella, sillä se kertoo lainan todellisen hinnan.