Ahrefs screenshot

Ahrefs on SEO-työkalusarja hakuliikenteen kasvattamiseen ja verkkosivustojen optimointiin. Tätä varten Ahrefs indeksoi verkkoa, tallentaa tonneittain tietoa ja tuo sen saataville yksinkertaisen käyttöliittymän kautta. Ahrefs voi korvata useita työkaluja, ja siitä on jo tullut välttämätön juttu kaikille hakukoneoptimoijille, koska se antaa uusia ideoita linkkien luomiseen ja sisällön analysointiin. Jos mielessäsi on ilmaisen blogin perustaminen, niin Ahrefs hyödyttää sinua varmasti. 

Mikä on Ahrefs?

Ahrefs on siis hakukoneoptimointisovellus, joka auttaa järkeistämään hakukoneoptimointityökaluja ja tämän avulla vapauttamaan omaa aikaa muihin tärkeämpiin tehtäviin. Se on loistava apu eritysesti markkinoinnin parissa työskenteleville. Ahrefs auttaa optimoimaan verkkosivustoasi ja analysoimaan kilpailijoita. Se myös selvittää, mitä asiakkaasi netistä etsivät. 

Ahrefs tarjoaa työkaluja avainsanatutkimukseen, linkkien rakentamiseen, sijoitusten seuraamiseen hakutuloksissa sekä kilpailijoiden analysointiin. Ahrefs siis auttaa saamaan paremmat sijoitukset Google-hauissa. Näin netissä surffaavat löytävät paremmin casinoita netissä

Kenelle Ahrefs on tarkoitettu?

Ahrefs soveltuu erinomaisesti markkinointiyhteisössä työskenteleville, mutta erityisesti myös yrittäjille. Ahrefs on käytössä myös sisällöntuottajilla ja webkehittäjillä ympäri maailman. Ahrefs myös opettaa sinulle kaiken hakukoneoptimoinnista. Yrittäjät voivat esimerkiksi saada nostettua omia verkkosivustojaan hakukoneissa ja näin saada enemmän näkyvyyttä omille tuotteilleen tai palveluilleen.

Ahrefsia on käytössä:

 • Omille verkkosivustoilleen hakukoneoptimointia tekeville pienyritysten omistajille
 • Useiden eri asiakkaiden kanssa työskentelevillä SEO-toimistoilla
 • Työnantajansa sivustoa markkinoivilla ”sisäisillä” markkinoijilla
 • Monia eri sivustoja ylläpitävillä yhteistyömarkkinoijille
 • Asiakkaitaan neuvoville SEO-konsulteille

Ahrefs ominaisuudet

Ahrefsia pidetään kaiken kattavana SEO-sovelluksena, sillä siinä yhdistyy niin moni tärkeä hakukoneoptimoinnin asia. Ahrefsissa onkin kaikki tärkeät asiat yhdessä paketissa. Ahrefsin aloitussivulta pääset viiteen tärkeään elementtiin:

 • Sivuston tutkija: Tutkii kaikki tärkeät asiat kuten esimerkiksi orgaanisen liikenteen ja osuvimmat avainsanat. 
 • Avainsanojen tutkija: On tärkeää tietää omat avainsanat omalle liiketoiminnalleen.
 • Sivuston tarkistaja: Tarkistaa rikkoutuneet linkit ja uudelleenohjausketjut ja tarjoaa yksityiskohtaisia tietoja mm. sivuston nopeudesta. 
 • Sijoitusseuranta: Auttaa seuraamaan avainsanojesi näkyvyyttä ja liikenteen muutoksia, jotta voit verrata näitä kilpailijoihisi. Se myös kertoo, kuinka saada parempaa näkyvyyttä.
 • Sisältötutkija: Auttaa sisältöäsi pysymään verkossa osuvana. Voit hyödyntää tätä yhdessä Googlen kanssa. 

Mitä ovat käänteiset linkit?

Ahrefs tunnetaan käänteisten linkkien tarkistajana, joten mitä ihmettä ovat käänteiset linkit? Ne ovat linkkejä sivustollesi tai muiden viranomaissivustojen sisältöön. Näiden linkkien viranomaissivustoilta ansaitseminen auttaa parantamaan verkkosivustosi uskottavuutta ja lisäämään sivuston sijoitusta hakukoneissa.

Useimmat yritykset ansaitsevat käänteisiä linkkejä sisällön luomisen kautta. Kun luot toimialakohtaista sisältöä, voit jakaa sitä muiden alan viranomaisten kanssa. Jos he pitävät näkemästään, he voivat viitata siihen sisällössään, mikä muodostaa käänteisen linkin.

Mikäli Google huomaa, että viranomaissivustot linkittävät sivullesi, se luottaa siihen, että sivustosi on arvokas ja aito. Se nostaa sivustosi paremmaksi, jotta useammat liidit löytävät sivusi.

Ahrefs tunnetaan käänteislinkkien tarkistuksestaan, koska sillä on yksi suurimmista live-linkkien tietokannoista. Se käyttää indeksointiohjelmistoa sivustosi uudelleen luomiseksi sellaiseen muotoon kuin hakukone sen näkee. Tämä auttaa sinua ymmärtämään sivustoasi paremmin, jotta voit optimoida sen hakukoneita varten.

Kun käytät Ahrefsiä, saat kojelaudan, jonka avulla voit seurata kaikkia tietojasi. Sinun tarvitsee vain lisätä URL-osoite, jotta voit seurata verkkotunnuksesi kuntoa. Tämä hallintapaneeli näyttää virheet, uudet linkit, URL-osoitteen sijoituksen ja viittaavat verkkotunnukset.

Ahrefs ja hinta

Ahrefs tarjoaa seitsemän päivän kokeilujakson hintaan 7 dollaria. Vastineeksi saat seitsemän päivän kokeilujaksoa, jonka aikana voit kokeilla sovetäyden pääsyn palveluun. Kokeilujakson aikana saa jo hyvän kuvan sovelluksen toiminnasta. 

Kokeilujakso on ehkä hieman suppea palvelun laajuuteen nähden, moni päivittääkin maksulliseen versioon. Sovelluksessa on kaksi vaihtoehtoa: 

 • Lite: 99 dollaria/kk
 • Standard: 170 dollaria/kk

Lopullinen tuomio

Ahrefs tuntuu olevan varsin kattava markkinointityökalu ja se sopii erinomaisesti monille ammattilaisille, kuten sisällöntuottajille, webkehittäjille ja markkinointityön parissa toimiville. Sovellus voi tuntua hieman monimutkaiselta johtuen sen laajuudesta, mutta se on saanut loistavia tuloksia maailman johtavilta brändeiltä kuten Adobe, Facebook, Netflix ja LinkedIn, jotka  vakuuttavat Ahrefsin olevan todella hyödyllinen. Sivustolla on myös kattavia opetusvideoita ja tukipalveluita, joiden ansiosta et jää sovelluksen kanssa pulaan. 

Ahrefs on markkinoilla olevista samantapaisista sovelluksista laajin ja sitä kutsutaan alan johtavaksi sovellukseksi. Löydät sovelluksesta kaikki oleelliset asiat, mitä sinun tulee tietää hakukoneoptimoinnista. Ahrefs auttaa sinua parantamaan näkyvyyttäsi mm. hakukoneissa. 

Sovellus tarjoaa paljon dataa ja sinun huoleksesi jää vain tiedon analysointi ja omassa bisneksessä hyödyntäminen. Kaksiportainen hinnoittelu ja kokeilujakso ovat loistavia puolia sovelluksessa. Näin saat mahdollisuuden tutustua sovellukseen eikä sinua velvoiteta pidempiaikaiseen käyttöön.